top of page

Leerkrachten en begeleiders

Met Bamboo Talent krijg jij als leerkracht alle handvatten die nodig zijn om het natuurlijk talent van de leerling individueel en in de groep aan te spreken, zodat jij hen optimaal kan ondersteunen in hun talentontwikkeling. 

 

Ontwikkel een dieper begrip van de sociaal-emotionele ontwikkeling van je leerlingen door hun behoeften te ontdekken, inzicht te krijgen achter hun gedrag en in hun kijk op de wereld.

Wat krijgt de leerkracht?

Over jezelf

Talent en lesgeven

Ook jouw talent wordt gemeten en vormt een belangrijk onderdeel van jouw lesgeven. In Bamboo Talent zie je jouw Talentrapport met hierin je talenten alsook een speciaal onderdeel voor jouw manier van lesgeven en ontwikkeling. 

Kwetsbaarheid en burn-out

Het bewust zijn van jouw talenten en deze benutten, zorgt voor plezier in je werk. Andersom, het ontwikkelen van eigenschapen die minder bij jou passen, kan leiden tot energielekken en zelfs burn-outs. 

Over de leerling

Talenten

Het gemeten (intrinsieke, aangeboren) talent bij de leerling geeft zicht op de informatieverwerking van de leerling, zijn of haar sociaal-emotionele vaardigheden en kwetsbaarheden. Met Bamboo Talent kan je de verbinding leggen tussen wie het kind is en wat het leert. 

Een overzicht van het natuurlijk talent van de leerling. Met tips en voorbeeld vragen voor tijdens de les, ter stimulering en ondersteuning van het natuurlijk talent van de leerling.

Kwetsbaarheden 

Ook bij de leerling kan het voeden van de eigenschappen waar hij/zij minder aanleg voor heeft leiden tot negatieve gevolgen, zoals afwijkend gedrag, demotivatie en desinteresse.

 

Maak daarom behoeften en gevoeligheden zichtbaar en bespreekbaar. Dit geeft een positieve bijdrage aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Sociaal emotioneel leren

Bamboo Talent geeft je concrete handvatten die je op dagelijkse basis kunnen helpen bij het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling van jouw leerlingen. Het is een laagdrempelige en praktische tool die door jou van dag tot dag gebruikt kan worden.

Doordat je de motivatie en talenten van leerlingen stimuleert, kunnen zij groeien tot wat bij hen past. Naast de focus op de cognitieve vaardigheden (kennis), kun jij je met Bamboo Talent richten op op hun sociaal emotionele vaardigheden (intrinsieke motivatie vanuit talent). Hierdoor raken leerlingen op hun eigen manier, betrokken bij wat zij doen. Zij ontwikkelen immers de vaardigheden waar zij aanleg voor hebben. 

Zo krijg je gemotiveerde leerlingen met zin en plezier in leren!

bottom of page